Паякообразни вени

Паякообразните вени се срещат доста често по краката. Те не са медицински проблем, но могат да развалят външния вид.

Сини / лилави и червени паякообразни вени на краката се третират успешно с Duetto EVO лазер Nd: Yag, докато не се избледнят.

Лазерната светлина преминава безопасно през кожата и коагулира кръвта в целевия кръвоносен съд. Това кара вената да се разпадне и да се абсорбира отново в заобикалящите я клетки.

Nd: Yag лазерът на Duetto излъчва светлина при 1064nm, която лесно се абсорбира от кръвоносни съдове, нагрява ги до точка, при която те се унищожават. След лечението съдовете бързо се изчистват, тъй като се абсорбират отново от тялото, оставяйки малко или никаква следа от първоначалната лезия.

Подходящ/а ли съм за лечението?

Най-добри резултати се наблюдават при хора, които имат тънки и фини вени с приблизително до 3 мм ширина и светла кожа без тен.

Какво е усещането по време на процедурата?

Усещането при всеки пациент е различно, но често се описва като „трепване на еластична лента“. Кожата е предварително охладена, за да се намали дискомфорта по време на процедурата

Какво да очаквам след лечението?

Кожата може да бъде зачервена и подута веднага след третирането като след котешко одраскване, но това обикновено отшумява в рамките на няколко часа. Някои вени и зоната около тях първоначално ще потъмнеят, но и това отшумява, тъй като областите заздравят.

Нежеланите реакции са редки, но може да включват малки мехури или временно изсветляване или потъмняване на кожата.

Колко процедури са необходими?

Обикновено за оптимални резултати са необходими от 1 до 3 процедури, през период 6-8 седмици. Крайните резултати могат да отнемат 2 месеца или повече след последната процедура.