Моделиране на тялото

Изваяйте тялото си до съвършенство с Onda Coolwaves

В AMARE ние сме едни от първите в България , предлагащи терапия с Onda Coolwaves.

Onda Coolwaves е добре утвърдено, но иновативно и неинвазивно лечение за разграждане на мазнини, което използва патентована технология CoolwavesTM за стопяване и разтваряне на упорити мастни натрупвания. Onda Coolwaves систематично загрява кожата на различни дълбочини, което води до намаляване на мазнините и стягане на кожата. Единственото по рода си устройство, което работи на различни дълбочини под кожата на тялото,  постигайки намаляване на мазнините, както и стягане на кожата.

COOLWAVES е най-новата терапия за перманентно намаляване на мазнините в сферата на медицинската естетика. „COOL WAVES“™ сa високо-честотни електро магнитни вълни, които селективно атакуват мастните клетки и намаляват локализираните мастни отлагания по безопасен, ефективен и неинвазивен начин. Тези вълни се излъчват по контролиран начин, като концентрират енергията само там, където е необходимо. Интелигентното устройство включва висококачествена система за охлаждане на кожата, която балансира топлината, излъчена от микровълните. Това запазва дермата и осигурява пълен комфорт на пациента, като същевременно намалява рисковете, възпалението и страничните ефекти.

Какво третира Onda Coolwaves:

Colwaves имат за цел да помогнат при три основни проблема на тялото: адипозни мастни клетки, целулит и отпусната кожа.

ТРЕТИРАНЕ НА ЛОКАЛИЗИРАНИ МАСТНИ НАТРУПВАНИЯ

Coolvawes™ безопасно и ефективно разрушават мембраните на подкожните мастни клетки. Повишеното натрупване на мастни клетки по задните части, бедрата и около колената се характеризира с устойчивост на упражнения и диетични режими. Действието на ONDA Coolvawes™ върху мазнините по тялото се характеризира с доказано постоянно намаляване на обема им. Дълбокопроникващият апликатор позволява на CoolwavesTM да проникнат дълбоко, разрушавайки мембраните на подкожните мастни клетки, а охлаждащата система, интегрирана в него, гарантира, че липоцитите се разграждат при пълна безопасност за кожата и максимален комфорт на пациента.

Когато Coolwaves ™ атакуват мастната тъкан, са налице следните ефекти:

* Ремоделиране на матрицата на съединителната тъкан;

* Метаболитни промени на адипоцита, предизвикващи отделянето на голямо количество унищожени липиди;

* Иницииране процес на разрушаване на мастните клетки с разкъсване на адипоцитната мембрана;

* Елиминилане на липидите чрез лимфната система;

ЛЕЧЕНИЕ НА ЦЕЛУЛИТ с Onda:

Целулитът е основен проблем за много слаби и по-пълни хора. Липсата на физическа активност и здравословен хранителен режим са две от най-важните причини за появата целулита. Само повърхностният подкожен мастен слой от всички мастни слоеве в тялото е засегнат от целулита. 

За съжаление точно тази зона е последният слой, който се повлиява от загубата на тегло. Следователно, упражненията и загубата на тегло не елиминират и премахват целулита. Хората, които спортуват редовно и прилагат диети с ниско съдържание на мазнини, все още могат да имат целулит. Това прави целулита и лечението за премахването му напълно различен проблем.

За да имате стегнати, гладки крака и ханш, обикновено се прилагат много възможности за лечение, но най-ефективните резултати се получават при комбинираните лечения. Намаляването само на количеството на мастните клетки и изтъняването на тъканта в проблемната зона не може да осигури гладък вид на кожата. За по-слаб силует трябва да се възстанови еластичността на кожата.

При лечение на целулит с Onda се елиминира появата на портокаловата кожа, насочвайки се към влакнестите ленти между мастните глобули. Типичната текстура на целулита – т.нар. „портокалова кора“ се определя от последователното присъствие на големи влакнести образувания на колаген, които водят до стесняване на естествената лобулация на мастната тъкан, както и хипертрофия на адипоцитите и задържане на вода. 

Енергията на Coolwaves ™, погълната от влакнести съединителни клонове, предизвиква разтварянето на колагена, като впоследствие се стига до стесняване на стегнатата нееластична тъкан, която задушава лобулите. Разтварянето на колагена, освен че води до загуба на вдлъбнатия вид на кожата, а също така дава и възможност за реактивиране на фибробластите, които са стимулирани да произвеждат нов, по-еластичен колаген. 

Трябва да се помни, че лечението на целулита е препоръчително да се комбинира и с промяна в начина на живот и да се елиминират факторите, които го причиняват. Необходим е комплекс от  правилна диета, редовно хранене и физическа активност, а тютюнопушенето и алкохолът е желателно да се избягват. Консумирането на 2-3 литра вода на ден и приемането на добавки с витамин С помагат при лечението на целулит. 

В нашата клиника броят и интервалите на лечение на целулит се планират индивидуално според количеството и дълбочината на целулита. Чрез използване на възможности за лечение самостоятелно и / или в комбинация се получават ефективни и постоянни резултати при лечението на целулита.

Целулитът присъства най-вече при гиноидните типове тела, често се среща в предната и задната част на бедрата, коленете и задните части. Обикновено е виден при прищипване на кожата, въпреки че в тежки случаи се забелзва дори когато слоят е свободен. Ако не се приложи лечение, процесът постепенно и упорито се развива в следните фази:

I-и стадий – оток: обратим, характеризиращ се с венозно-лимфен застой, хипо-оксигенация и недостатъчен дренаж на интерстициалните течности. Кожата изглежда гъбава и по-малко еластична. Целулит в I-и стадий обикновено се появява по глезените, прасците, бедрата и ръцете и се причинява от натрупване на течност (оток) в мастната тъкан.

II-и стадий – начална фиброза: обикновено мастните клетки са обвити в мрежа от много фини ретикуларни влакна. Продължителността на условията, характеризиращи етап I, води до откъсване на тези влакна, които реагират чрез увеличаване на броя и дебелината си. Кожата изглежда бледа, гъбеста, хипотермична и хипопластична, а парестезията започва да се проявява с типичния вид „портокалова кора“.

III-и стадий – фибросклероза и микронудули: стазата се акцентира и цялата структура на кожата се разрушава. Колагеновите и ретикуларни влакна се дегенерират и са склонни да създават влакнеста, компактна тъкан, която капсулира мастните клетки и образува истински микродули. Прогресията към склероза поражда допълнителни компроментация и дистрес на тъканите. Описаните по-горе характеристики на кожата са акцентирани и болката се усеща с палпация. При този тип целулит има по-голямо производство на съединително-фиброзна тъкан, а мастната тъкан е по-твърда, с възможно образуване на малки възли.

IV-и стадий – склероза и макронодули: сливането заедно на няколко микронудула, което води до появата на големи макронодули, които са болезнени на допир. Макронодулите също могат да се слеят заедно. На този етап, който е необратим, кожата придобива типична „матрак” физиономия. Появяват се кожни ивици и има болка, както спонтанна, така и с палпация. В този случай възлите, които се създават, са по-големи, а мастната тъкан става още по-твърда

ТРЕТИРАНЕ НА ОТПУСНАТА КОЖА

Coolvawes™ индуцират незабавно свиване на колагеновите влакна в дермата и стимулират производството на нов колаген, което прави тъканта по-компактна и тонизирана. Топлината, произведена от Coolwaves ™ в дермата, причинява незабавно свиване на колаген и последващо стягане.

Отпускането на кожата възниква, когато има релаксация на дермално-епидермалните тъкани и подкожния слой вследствие на: 

1. Хипотрофия на основата на мускулната маса: обикновено по бедрата и ръцете, когато няма достатъчно физическа активност и при хранителни дисбаланси.

2. Намаляване на дермалните еласто-колагенни компоненти; обикновено поради стареене и увреждания от слънчевите лъчи

3. Намаляване на поддържащата мастната тъкан; обикновено поради стареене и увреждания от слънцето

БОЛЕЗНЕНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?

Изобщо! Само 20% от енергията отива в кожата, а излъчената топлина се балансира посредством усъвършенствана система за охлаждане. Останалите 80% от генерираната енергия проникват в мазнините. 

СРАВНЕНИЕ НА ДЕЙСТВИЕТО НА Coolvawes™ С ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ КАТО РАДИО-ЧЕСТОТНИ АПАРАТИ (RF)

Технологията на Coolwaves е проектирана така, че само 20% от енергията отива в дермата, докато останалите 80% от енергията проникват в мазнините, действайки ефективно върху липоцитите. Ситуацията е съвсем различна при радиочестотните накрайници, където топлината се усеща на повърхността, и не прониква дълбоко в дермата. Всъщност за CoolwavesTM проводимостта на най-външните слоеве на кожата е поне 3,5 пъти по-висока от тази на често използваните радиочестотни облъчвателни системи в естетичната медицина. Това означава, че по-голямата част от радиочестотната енергия се концентрира в епидермиса и дермата, като ги нагрява до такава степен, че съществува риск от увреждане на тъканите. Освен това, тъй като радиочестотната енергия остава близо до повърхността, тя не успява да достигне хиподермата, където се намират мастните клетки и чиито мембрани трябва да бъдат нарушени, за да бъде лечението ефективно.

.


БЕЗОПАСНО ли е третирането с ONDA? 

В Onda е интегрирана технология за охлаждане, която помага да се предотврати увреждане на повърхностните слоеве на кожата. Рискът от незначителни странични ефекти като прегряване или изгаряне е много по-малък в сравнение с други подобни лечения, чрез вградената система за контрол на енергийния поток, която контролира температурата и гарантира, че точното количество енергия се доставя в зоната за обработка с точност по време на всяко лечение. Именно тази функция прави лечението удобно и без болка, докато CoolwavesTM преминават към по-дълбоките слоеве на кожата. Точно затова, лечението може да се прилага по-дълбоко за по-добро проникване и по-ефективно намаляване на мазнините.

Може ли Онда да бъде персонализирана за резличните нужди от терапия на моето тяло?

Ние от АМАРЕ знаем, че няма две еднакво изградени тела, както и  това, че в рамките на едно и също  тяло няма две части на тялото, които да са абсолютно еднакви. Възможността да се персонализира това лечение да отговаря на всеки отделен пациент, телесен тип и индивидуални нужди е основното преимущество на онда  Onda и защо тя е толкова умна. В АМАРЕ ЕСТЕТИК ние внимателно подбираме различните опции за интензивност, за да приособим най-ефективно третирането с Onda за Вас.

Може ли да се сравни третирането с ОНДА с липосукцията? 

Онда е подходяща за тези, които са близо до идеалната си форма, но биха искали да извайват или изглаждат избрани упорити области, за да направят всичко малко по-перфектно.

Въпреки, че Onda може да осигури драматични резултати, той лекува само мазнините и кожата и следователно няма да бъде толкова ефективен, колкото козметичната хирургия при по-тежки проблеми, като тези, които изискват туширане на корема. Консултацията с нашите терапевти е силно препоръчителна преди лечението, за да се гарантира, че сте подходящият кандидат за това лечение.

Има ли странични ефекти след третирането с Оnda?

Onda  е неинвазивно лечение може да възобновите ежедневните си дейности веднага след процедурата. Пациентите описват усещането по време на терапията като подобно на масаж с горещ камък. След самата процедура може да почувствате топлина и леко зачервяване в зоната на третиране, но те са нормални и ще изчезнат след няколко часа.

Какво трябва да направя преди процедурата с Onda?

Избягвайте прякото излагане на слънце в зоната на лечение 7 дни преди лечението.

Като се има предвид високата степен на абсорбция на микровълните с вода, се препоръчва да се спре използването на хидратиращи и омекотяващи кремове в зоната, която ще се третира 48 часа преди сесията с Onda. По този начин се избягва по-голямо усвояване на CoolwavesTM в повърхностните слоеве на кожата и в същото време се увеличава проникването към мастната тъкан.

Трябва да пиете 2-3 литра вода на ден, за да улесните изтичането на интерстициални течности. Препоръчва се да започнете това 2-3 дни преди лечението и да продължите на следващия ден. Кожата ви трябва да бъде без грим, лосиони, кремове и масла за тяло.

Ако имате много и гъсто окосмяване в зоните за лечение, моля, подстрижете или обръснете участъците у дома преди вашата процедура.