Акне

Витамин С, ретинол, киселини … Има безброй продукти и съставки за грижа за кожата, които помагат при множество проблеми на кожата. От акне и пигментация до розацея и белези от акне. Одобрени от експертите дерматолози в бизнеса, те дават впечатляващи, осезаеми резултати, но ако търсите оптимален и дълготраен ефект за кожата си, то определено си струва да се замислите за лазерните процедури.

Думата „лазер” всъщност е акроним за усилване на светлината чрез стимулиране на излъчването на радиация. По същество това е силна крушка, която мига през филтър. Има много различни филтри и всеки поглъща пълния спектър от светлина, за да представи само един цвят. Ето това е вашият лазер. Всеки от тях е с много специфична дължина на вълната и всеки цвят прави нещо различно в кожата. Може би сте чували за ултравиолетовата светлина и инфрачервените лъчи,  увреждащи кожата, но лазерът е много различен!

Някои хора се притесняват от появата на рак или бръчки, вследствие третирането с лазер, но е наложително да се отбележи, че лазерната светлина не е UV светлина. Светлината от лазера е същата светлина, която идва от електрическа крушка, но филтрирана и концентрирана в изключително прецизно приложение. Това, което по същество лазерът прави, е да използва светлината, за да задейства естествените реакции на тялото. 

Противно на общоприетото схващане, лазерите не са вълшебни пръчици, които с един замах премахват проблемната кожа. За повечето лечения е необходимо време и често, в зависимост от Вашия тип кожа или проблем, Вие може да се нуждаете да направите от 6 до 8 процедури.

Акнето е заболяване на мастните фоликули, което често започва в пубертета, но може да възникне и в по-късна възраст. При него се наблюдава повишена секреция на мастните жлези, натрупване и задържане на епителни клетки в изходния канал на жлезата, водещо до нейното запушване и образуване на т. нар. комедон. Под влияние на бактериите намиращи се в засегнатите зони настъпва и възпаление.

Лазерното лечение на акне:

Излъчваната от лазера светлина се трансформира в топлинна енергия посредством фотохимична реакция. Загряването на дермата води до стимулиране на обменните и възстановителни процеси в кожата. Засилва се кръвообращението на кожата и се подобрява насищането й с микроелементи. Това води до повишаване на локалния имунитет,  както и регулиране на функцията на мастните жлези. Следва пълно заличаване на проблемните пъпки (акне) по повърхността на кожата. Лазерната процедура продължава между 20 до 30 минути, в пълен комфорт. След нея кожата е затоплена и с характерен розов оттенък, за около 10-15 мин. Подходяща е от от младежка до по-зряла възраст при мъже и жени.

Предимства на лазерната процедура:

* бърза и неагресивна;

* безопасна и неинвазивна;

* с висока терапевтична ефективност;

* позволява комбинирането на два режима на работа (при възпалено акне и белези);

* липса на увреждания и белези по кожата.

Необходими процедури:

За добър и траен резултат е необходим курс от 4-8 процедури през интервал от 2 до 3 седмици. Препоръчителни са поддържащите процедури по препоръка на терапевта в зависимост от индивидуалнoто на състоянието на кожата на клиента.

Резултати:

Благодарение на мощното си антибактериално и противовъзпалително действие лазерната терапия за лечение на акне с Nd:Yag гарантира:

* успокояване на възпалителните лезии и тяхното разнасяне;

* регулиране и нормализиране на омазняването;

* значително подобряване на състоянието на кожата, нейната еластичност и тонус;

* заглаждане на кожния релеф;

* заличаване на белезите от акне.

Посттерапевтична грижа

Ще се наложи и да полагате  грижа за кожата си след лазерната терапия. Дори кожата Ви да не е зачервена и да няма дразнене, третирайте я така, все едно имате слънчево изгаряне.  Лазерите стимулират кожата, така че трябва да й дадете време на процеса, преди да го стимулирате отново. 

Обикновено съветваме срещу тежки третирания и топлинни процедури на кожата след процедурата за поне за два дни. Например, без дълго време да стоите във ваната или под душа.  И така, кога можете да възобновите обичайната си рутина? –  След 48 часа повечето хора могат да се върнат към своите всекидневни занимания.