Duetto MT

Duetto MT Alexandrite + Nd:YAG in One

Комбинираният апарат е иновация в сферата на лазерите в естетичната медицина, обединяваща терапевтичните капацитети на двата лазера. Възможна е работата както поотделно, така и в миксиращ вариант на Александритово и Nd:YAG лазерно лъчение (дует – от където идва и името на апарата). Това гарантира много висока ефикасност на процедурите и  позволява предлагане на широка гама услуги. Лазерът гарантира маскимална ефективност и трайност на резултатите. Процедурите са неинвазивни, безопасни и безболезнени. Апаратурата е преминала многогодишни клинични проверки и изпитания и системата е сертифицирана за медицинска употреба по FDA стандарт.  

Уникалните лазерни технологии на Quanta System, сертифицирани с СЕ/европейско съответствие/ и FDA/Американска академия за храни и лекарства/за процедури по перманентно обескосмяване. Допълнителните подобрения гарантират висока безопасност и комфорт при всяка манипулация.  

Duetto MT  работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение,в сравнение с другите апарати за лазерна епилация, което /а е гаранция за максимална ефективност и безопастност на процедурата.


Параметри: Лазер Alexandrite 755 nm
                     Лазер Nd:YAG 1064 nm

Показания:

  • Лазерна епилация;
  • Лечение на кръвоносни съдове;
  • Лечение на акне;
  • Дерматологични заболявания на краката (кожа и нокти/гъбички). 

Какво е  Александрит

Той излъчва на 755 nm, но е един от рядко срещаните лазери, който може да излъчва и на други близки дължини на вълните. Версията, която се използва в медицината спада към твърдотелните лампово захранвани лазери. Излъчващият химичен елемент е хром, легиран в александритна кристална решетка. Най-успешните приложения на лазера в естетичната медицина са лазерна епилация и третиране на пигментация (етсествена и изкуствена). 

Александритният лазер е от висок клас, когато съчетава трите основни технически качества: голяма енергия в импулс; възможност за къс (под 1 ms) лазерен импулс и възможност за високо честотен (до 10 Hz) безболезнен режим на епилация. Високоенергийните му импулси разрушават ефективно космения фоликул, а това означава трайно обезкосмяване – включително при тънък, фин косъм. Много добри резултати александритният лазер дава и при третиране на доброкачествени пигменти лезии.

Kaкво е Nd:YAG

Лазерът генерира на 1064 nm лъчение попадащо в така наречения „Терапевтичен прозорец“. Версията, която се използва спада към твърдотелните лампово захранвани  лазери. Излъчващия химичен елемент е  Неодим, легиран в решетка на кристала Итриево Алуминиев Гранат. 

В зависимост от режима на продължителност на импулса му, лазерът има различни приложения в естетичната медицина. В милисекундния интервал се използва за: епилация на тъмна кожа; премахване на кръвоносни съдове; третиране на гъбички по ноктите. В микросекундния интервал лазерът служи за: лазерно подмладяване, карбонов пилинг. А в наносекундния (Q-switched) и пикосекунден  интервал –  за третиране на естествени и изкуствени пигменти (tatoo) и плазмен аблативен фраксел. Специфичната дължина на вълната на Nd:YAG гарантира пълната му безопасност при епилация, независимо от типа на кожата. Дори и при лек загар, с него няма да изпитате дискомфорт. Той е лазерът, използван за карбонов пилинг, гарантиращ сийяна и безупречна кова. На него се разчита и за премахване на разширени венички по лицето и краката, при хиперпигментация, както и при упорити гъбички по ноктите.  В медицината се прилага и за ендоваскуларна хирургия, лазерно асистирана липосукция и локална невронна-анестезия.

.