Карбонов пилинг

Карбоновият пилинг e иновативна лазерна терапия при мазна кожа, акне, разширени пори, черни точки, капиляри, пигментации, неравен тен и повърхностни бръчки. Тя е и отличен метод за ексфолиация и цялостно обновяване кожата на лицето, като я прави мека, гладка и свежа.  Процедурата е напълно безболезнена и протича без възстановителен период.  

По време на процедурата върху кожата се нанася карбонов гел от активен въглен, който прониква и засъхва в порите. Специфичното при активния въглен е неправилната подредба на 6-атомните въглеродни пръстени, които могат да се свързват с различни свободни радикали. Върху слоя карбонов гел преминава лазерният лъч.  Лазерната светлина е силно привлечена от въглеродните частици и когато лазерът преминава през третираната зона, той унищожава въглерода и успоредно с това отстранява излишния себум, мъртвите клетки и замърсяванията. Разширените пори се минимализират, увеличава се растежа на младата съединителна тъкан, леките мимически бръчки се коригират и повърхността на кожата се ексфолиира.

Основният търсен ефект, е енергията от лазерния импулс да предизвика механично въздействие в повърхностния слой на кожата. Терапията постига щадящ пилинг и почистване на порите. Това определено е процедура, която може да направите по време на обедната си почивка.

Карбоновият пилинг e подходящ при: мазна кожа с множество пори и черни точки, акне, кожа без блясък, наличие на леки пигментации и фини бръчици. Почиства кожата в дълбочина и тя изглежда по-здрава.

Ексфолиращ ефект – с отстраняване на въглеродните частици се премахват също натрупаните мъртви клетки т.нар. черни точки. Кожата е ефикасно ексфолирана, в резултат на което разширените пори се свиват и тенът се изравнява.

Лечение на акне – По време на процедурата се отстранява ненужния себум и се лекува акнето –топлината, образувана по време на карбоновият пилинг има две допълнителни ползи. Той намалява бактериите, които причиняват акне, което позволява по-лесно и бързо овладяване на възпалителните процеси предизвикани от тях и успоредно с това свива мастните жлези, намалява производството на себум, следователно се намаляват и запушените пори.

Подмладяващ ефект – Карбоновият пилинг повлиява дълбоките слоеве на кожата и стимулира производството на колаген, което прави кожата по-здрава, по-плътна и стегната и води до редуциране на по-фините линии и бръчки. Кожата е по-чиста, опъната и сияйна още след първата процедура, но за оптимален ефект е препоръчително да бъде направен курс от 3-4 процедури за активно намаляване на първите белези на стареене на кожата. 

Възстановителен период:

Непосредствено след процедурата кожата се зачервява, като реакцията отшумява до няколко часа. Няколко дни след карбоновия пилинг е възможно да се набюдава и леко излющване на повърхностния слой.  След терапията се препоръчва ежедневно използване на слънцезащитен крем с висок фактор.