Лазерна епилация

Колко пъти сте ходили на лазерна епилация? Един, два, десет, двайсет пъти, безброй… Вече не вярвате, че лазерната епилация работи… Няма резултат, само пари на вятъра!

Именно за Вас и всички недоволни пациенти от конвенционалните лазери за епилация, изследователски екип създаде един абсолютно нов апарат – Duetto MT Evo – система, която надминава функционално всички останали апарати. Първата технология, която комбинира в едно два истински лазерни източника в перфектна синергия – Александрит и ND: YAG. Специално проектирана да осигури безопасни и дълготрайни резултати за всички типове кожа, новата технология е вече достъпна за всички пациенти на AMARE Estetic!

Огромните разлики на новия апарат от дву- и трицветните SHR диодни лазери, залели козметичните салони са няколко. Вградените в Дуето Александритен и Nd:YAG лазери са истински, а не техни евтини диодни фалшификати, които както е известно работят с изключително ниска пикова мощност. Тези две лазерни лъчения при Дуето са с вътре-лазерно хомогенизиране на фотоните, а при диодните лазери, манипулатора е разделен на зони, генериращи различните „цветове“ и на практика миксиране на лъчения не се случва. Диодните лазери основно залагат на лъчение в интервала: 800 – 810 nm, защото именно там цената на тези лазери е най-ниска и мощностите се достигат най-лесно, а не защото тези дължини на вълните са най-подходящи за епилация в космено-абсорбционен аспект.

Еволюционната технология на Nd:YAG  е иновативната вътре-лазерна комбинация от две лъчения със свръх висока пикова мощност при епилация. Александритен лазер (755 nm) се миксира с лъчение от Nd:YAG лазер (1064 nm). Двете, доказали се в епилирането лъчения постигат ненадминат ефект посредством работата си в пълен синхрон. 

Изборът на различни дължини на вълната и на двата апарата е гарантиран от иновативната технология и се извършва прецизно според пигментацията, космите и типа на кожата на пациента.  Светлите, фини и тънки косми в повърхностните зони се повлияват от александритната съставка, поради високите характеристики на абсорбция на меланин. По-дълбоко разположените фоликули се унищожават от лъчите на Nd:YAG, като по-ниската абсорбция на меланин при тази дължина на вълната го прави идеален за третиране и на най-тъмни кожи – тип IV до VI. Nd: YAG е считан за златен стандарт лазер за безопасна употреба върху кожа тип VI. Светлината се поглъща от кръвоносните съдове, затова повлиява дори най-тъмната кожа.

Години наред руси, червени и тънки кафяви косми не са били повлиявани от стандартаната лазерна епилация.  А Duetto ги елиминира с нежно докосване. Ефектът на Duetto mt Evo се допълва с блокиране на кръвоснабдяването на космения фоликул.  И не е нужно да чакате месеци, за избледняване на тена. Кожата може да се третира две седмици след море и солариум. Светлината се поглъща от кръвоносните съдове, затова повлиява дори най-тъмната кожа.

Duetto MT работи с половината от стандартната доза енергия, използвана от другите лазерни системи за епилация. Това гарантира максимална безопасност и липса на болка по време на процедурата, което е преимущество при силно окосмени пациенти и при хора с тъмни кожи или с тен.  Уникалната ефективност на лазера е подкрепена и доказана от клинични изследвания.

Александритните и Nd:YAG лазерни лъчения, комбинирани в Duetto, работят с изключително висока максимална мощност. Огромната енергия определя лазера в един от най-бързите в класа си. Възможността да генерира до десет импулса в секунда е сред уникалните преимущества на технологията. Високата честота заедно със сапфиреното контактно охлаждане неутрализират генерираната топлина, което гарантира безболезненост и безопасност на процедурата независимо от тена на клиента.  

Броят на процедурите зависи от гъстотата на окосмяването, вида на третираното място, индивидуалния цикъл на растеж на косъма и хормоналния фон на пациента.

Освен в комбиниран режим за епилация, Александритния и Nd:YAG лазери могат да се прилагат  поотделно за карбонов пилинг, подмладяване, премахване на пигментации, срещу гъбички по ноктите, за третиране на съдови проблеми и други. За постигане на желания ефект са необхидими све, максимум до три процедури. 

ТРЕТИРАНИ ЗОНИ

Всички зони на тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация – ръце, крака, лице, включително и чувствителни зони като гърди, корем, подмишници, интимна зона.

ПРОЦЕДУРА

Процедурата не създава дискомфорт, тъй като  подаваната топлина се неутрализира  чрез вграденото сапфирено контактно охлаждане в самия накрайник. Не се налага употребата на локална анестезия. Възможно е усещане като леко пощипване.

ПОДГОТОВКА

Препоръки преди процедурата

Зоните, които подлежат на лазерна епилация не трябва да са със загар от слънце или солариум. 

Преди лазерното обезкосмяване, космите не трябва да бъдат отстранявани по механичен начин/кола маска,епилатор,пинсета поне 20 дни.

1-2 дни преди процедурата е необходимо космите в обработваната зона да са обръснати или премахнати с депилатоарен крем. Необходимо е да няма косми над повърхността на кожата,защото тогава енергията на лазера се поглъща от наличните косми и не може да проникне в дълбочина и да осъществи същинската си дейност, а именно термолиза на космения фоликул. 

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

Не трябва да се излагате на пряка слънчева светлина първите 48 часа, а след това поне  седмица е задължителна употребата на слънцезащитен крем с фактор 50, за да се избегне появата на пигментация.

След лазерна епилация може да си вземете душ с хладка вода. Кожата не бива да се подлага на пилинг, почистване или други процедури, които могат допълнително да я раздразнят.

Нормално е зачервяване на кожата, което изчезва за час или до 2 дни, в зависимост от чувствителността на кожата. При някои хора след процедурата могат да се появят пъпки,к оито ще изчезнат от само себе си и без да имат нужда от допълнителна лекарска помощ.

Следващите 3 до 14 дни е възможна поява на остатъчни косъмчета, но те са много тънки и неустойчиви и сами падат.

Между две отделни процедури не трябва да се премахват космите механично. Позволено е само бръснене или подстригване.

Интервалът между две отделни процедури е минимум 28 дни – времето за което се обновява косменият фоликул.

Колко процедури са необходими

Повечето третирани области изискват между 6 и 8 процедури. Броят  им зависи от гъстотата на окосмяването, вида на третираното място, индивидуалния цикъл на растеж на косъма и хормоналния фон на пациента. Растежът на косъма минава през три различни фази. Обикновено лазерът атакува само тези косми, които са в активен стадий (анаген) на своя растеж по време на процедурата. Космите достигат активната фаза по различно време, заради което е необходима нова процедура,з а да бъдат унищожено докрай окосмяването в третирания участък. В това е и предимството на лазерната епилация – обезкосмяването е постоянно и трайно, ако пациентът няма хормонални нарушения.